Geri alma ve yeniden yapma

Google Earth'ün geri alma ve yeniden yapma özellikleri, proje işlemlerini geri almanıza veya geri yüklemenize olanak tanıyarak düzenleme işlemleriniz için bir güvenlik ağı sağlar. Bu sayede, her zaman bir adım geri gidebileceğinizi bilerek projelerinizi güvenle deneyebilir ve iyileştirebilirsiniz.

Bilgisayar

Son işleminizi geri almak için aşağıdaki seçeneklerden birini kullanın:

  • Klavyenizde Ctrl + Z (Windows ve Linux) veya ⌘ Command + Z (Mac) tuşlarına basın.
  • Üst çubuktaki Düzenle menüsünü tıklayın, ardından Geri al'ı seçin.
  • Harita araç çubuğundaki Geri al düğmesini tıklayın.

Geri aldığınız bir işlemi yeniden yapmak için aşağıdaki seçeneklerden birini kullanın:

  • Klavyenizde Ctrl + Y (Windows ve Linux) veya ⌘ Command + Y (Mac) tuşlarına basın.
  • Üst çubuktaki Düzenle menüsünü tıklayın, ardından Yeniden yap'ı seçin.
  • Harita araç çubuğunda Yeniden yap düğmesini tıklayın.

Geri al ve Yeniden yap seçenekleri her zaman Düzenle menüsünde ve araç çubuğunda bulunur. Ancak geri alınacak veya yeniden yapılacak işlem yoksa bu simgeler gri renkte veya devre dışı olarak gösterilir. Bu sayede, bu işlevlerin ne zaman kullanılabileceğini görsel olarak net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Dikkat edilecek önemli noktalar

  • Oturuma özel: Geri alma/yeniden yapma geçmişiniz yalnızca mevcut oturumunuz ve açık olan projeniz için kaydedilir. Google Earth'ü kapatırsanız veya farklı bir proje açarsanız bu ayar taşınmaz.
  • Ortak çalışma: Bir proje üzerinde ortak çalışıyorsanız geri alma/yeniden yapma işlemleriniz yalnızca kişisel olarak yaptığınız değişiklikleri etkiler. Ancak geri alma/yeniden yapma işleminizin sonucu tüm ortak çalışanlar tarafından görülebilir.

Android

Son işleminizi geri almak için harita araç çubuğundaki Geri al düğmesini tıklayın.

Geri aldığınız bir işlemi yeniden yapmak için harita araç çubuğundaki Yeniden yap düğmesini tıklayın.

Dikkat edilecek önemli noktalar

  • Oturuma özel: Geri alma/yeniden yapma geçmişiniz yalnızca mevcut cihazınız ve açık olan projeniz için kaydedilir. Google Earth'ü kapatırsanız veya farklı bir proje açarsanız bu ayar taşınmaz.
  • Ortak çalışma: Bir proje üzerinde ortak çalışıyorsanız geri alma/yeniden yapma işlemleriniz yalnızca kişisel olarak yaptığınız değişiklikleri etkiler. Ancak geri alma/yeniden yapma işleminizin sonucu tüm ortak çalışanlar tarafından görülebilir.

iOS

Son işleminizi geri almak için harita araç çubuğundaki Geri al düğmesini tıklayın.

Geri aldığınız bir işlemi yeniden yapmak için harita araç çubuğundaki Yeniden yap düğmesini tıklayın.

Dikkat edilecek önemli noktalar

  • Oturuma özel: Geri alma/yeniden yapma geçmişiniz yalnızca mevcut cihazınız ve açık olan projeniz için kaydedilir. Google Earth'ü kapatırsanız veya farklı bir proje açarsanız bu ayar taşınmaz.
  • Ortak çalışma: Bir proje üzerinde ortak çalışıyorsanız geri alma/yeniden yapma işlemleriniz yalnızca kişisel olarak yaptığınız değişiklikleri etkiler. Ancak geri alma/yeniden yapma işleminizin sonucu tüm ortak çalışanlar tarafından görülebilir.